.
.
.
.

...

Brad Pitt

18. května 2008 v 11:06 | Zuza
Brad Pitt
Brad Pitt vyrůstal ve Springfieldu jako nejstarší ze tří dětí ve věřící rodině. Jeho otec se jmenoval Bill Pitt a vlastnil přepravní společnost, jeho matka byla školní poradkyně. Vystudoval Kickapooho střední školu, po střední škole začal studovat na Univerzitě v Missouri žurnalistiku, grafický a reklamní desing a reklamu.
Od dětství se velmi zajímal o film a vše kolem něj. Nakonec se rozhodl, že opustí školu a vydá se do Los Angeles, bez dokončeného vysokoškolského vzdělání. Kde si zahrál v jednom nepříliš úspěšném TV seriálu. Potom, aby si vydělal na herecké kurzy, věnoval se obvyklým zaměstnáním začínajících herců: prodával zmrzlinu, hlídal parkoviště a převlečen za kuře dělal živou reklamu. Zpočátku měl štěky pro reklamu a televizi, postupně se snažil dostat do filmu.
Brzy víře ve vlastní herecké schopnosti, která mu dodávala naději, podal pomocnou ruku jeho mladistvý sexy zjev. Dostal roli v prestižní reklamě na Levis a v seriálu Dallas, kde hrál přítele dcery Priscilly Presley. Odtud už byl jen krok na filmové plátno. Film Cutting Class sice za moc nestál, ale pro Brada Pitta se stal odrazovým můstkem k pozici filmové superhvězdy.
Vysoce ceněný režisér Ridley Scott jej obsadil do deanovské role floutka, který ve feministickém roadmovie Thelma a Louise dá Geeně Davisové poznat její první orgasmus a zároveň, jaké to je nechat se okrást o všechny peníze. Následovala hlavní role mladíka toužícího se přiblížit svému rokenrolovému idolu ve snímku Johnny Suede a film The Favor. Pak už vedla Pittova cesta pouze od úspěchu k úspěchu.
V Senzačním světě měl za partnerku Kim Basingerovou, režíroval ho Robert Redford v kritiky opěvovaném a zároveň vysoce diváckém dramatu Teče tudy řeka, čistě záporná role psychopata jej zbavila svazující nálepky milovníka a Interview s upírem mu konečně po boku Toma Cruise poskytlo status superhvězdy. Ten následující trháky jako Legenda o vášni, Sedm a Dvanáct opic (byl za ně nominován na Zlatý glóbus i Oscara) jedině potvrdily.
Brad Pitt se stal jedním z divácky nejpřitažlivějších mladých herců v Hollywoodu a People Magazine jej označil za Nejvíc sexy ze všech žijících mužských idolů.
Filmografie:
2007 Dannyho parťáci 3 (Ocean's Thirteen) ...Rusty Ryan
2007 Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The ...Jesse James
2006 Babel (Babel) ...Richard
2006 Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ...Rusty Ryan
2005 Mr&Mrs Smith (Mr. & Mrs. Smith) ...John Smith
2004 Trója (Troy) ...Achilles
2004 Dannyho parťáci 2 (Ocean's Twelve) ...Rusty Ryan
2002 Hollywood, Hollywood (Full Frontal) ...sám sebe
2002 Milujte svého zabijáka (Confessions of a Dangerous Mind) ...Brad, Bachelor #1
2002 Ultimate Fights from the Movies ...Mickey O'Neil (Snatch)
2001 Spy Game (Spy Game) ...Tom Bishop
2001 Dannyho parťáci (Ocean's Eleven) ...Rusty Ryan
2001 Growing Up Grizzly ...Vypravěč
2001 Mexičan (The Mexican) ...Jerry Welbach
2000 Podfu(c)k (Snatch.) ...Mickey O'Neil
1999 V kůži Johna Malkoviche (Being John Malkovich) ...sám sebe
1999 Klub rváčů (Fight Club) ...Tyler Durden
1998 Seznamte se, Joe Black (Meet Joe Black) ...Joe Black
1997 Dark Side of the Sun, The ...Rick
1997 Tichý nepřítel (Devil's Own, The) ...Rory Devaney / Francis Austin McGuire
1997 Devil's Own, The ...Rory Devaney/Francis Austin McGuire
1997 Sedm let v Tibetu (Seven Years in Tibet) ...Heinrich Harrer
1996 Spáči (Sleepers) ...Michael Sullivan
1995 12 Opic (Twelve Monkeys) ...Jeffrey Goines
1995 Sedm (Se7en) ...Detective David Mills
1994 Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles ...Louis de Pointe du Lac
1994 Favor, The ...Elliott Fowler
1994 Legenda o vášni (Legends of the Fall) ...Tristan Ludlow
1994 Interview s upírem (Interview With The Vampire) ...Louis de Pointe du Lac
1993 Kalifornia ...Early Grayce
1993 Pravdivá romance (True Romance) ...Floyd
1992 Teče tudy řeka (A River Runs Throungh It) ...Paul Maclean
1992 Senzační svět (Cool World) ...Detective Frank Harris
1992 River Runs Through It, A ...Paul Maclean
1991 Odvážné příběhy (Two-Fisted Tales) ...Billy
1991 Thelma a Louise (Thelma & Louise) ...J.D.
1991 Across the Tracks ...Joe Maloney
1991 Johnny Suede ...Johnny Suede
1990 Image, The ...Steve Black
1990 Too Young to Die? ...Billy Canton
1989 Cutting Class ...Dwight Ingalls
1988 Stoning in Fulham County, A ...Theodore 'Teddy' Johnson
1987 Less Than Zero ...Partygoer/Preppie Kid At Fight
1964 Another World ...Chris (1987)
Datum narození: 18.12. 1963 (44 let)
Místo narození: Shawnee, Oklahoma, USA
Znamení: Střelec
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.