.
.
.
.

...

Kate Beckinsale

20. května 2008 v 17:43 |  ♠ Marsí
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale je dcerou zesnulého britského TV herce Richarda Beckinsalea (1947-1979) a castingové agentky Judy Loeové. Od dětství se věnovala psaní a za své literární pokusy byla dvakrát oceněna v prestižní soutěži mladých autorů, pořádané knihkupectvím W. H. Smith. V roce 1991 začala studovat francouzskou a ruskou literaturu v Oxfordu, ale po třech letech univerzitu opustila kvůli herecké kariéře.
Před film. kamerou debutovala úlohou dcery messinského vladaře Hero, jejíž srdce získá florentský šlechtic (Robert Sean Leonard), v adaptaci Shakespearovy komedie Mnoho povyku pro nic (r. K. Branagh). Prosadila se rovněž na druhé straně Atlantiku díky postavě uvážlivé studentky Darlene Davisové, která se během utajeného výletu do exotické země dostane s kamarádkou (Claire Danesová) do tamního vězení pro udajné pašování drog, v dramatu Téměř bez šance (r. J. Kaplan).
Výrazné kreace vytvořila na TV obrazovce: titulní hrdinka Emma Woohouseová v přepisu románu Jane Austenové Emma a náhle osiřelá Flora Posteová, která zreformuje život svých melancholických a hluboce citově založených venkovských příbuzných, v adaptaci parodického románu Stelly Gibbonsové Farma Cold Comford.
V roce 2001 si Kate Beckinsale zahrála s Benem Affleckem a Joshem Hartnettem v Disneyho Pearl Harbor. Dále se objevila ve filmu Láska na stopě, Ďáblíci nebo v dramatu Laurel Canyon. Roku 2004 si zahrála ve filmu Van Helsing. Dále jste ji mohli vidět v roli Avy Gardner společně s Leonardem DiCapriem ve filmu Letec.
Ve filmu režiséra Lena Wisemana Underworld Evolution (2005) ztvárnila postavu Selene (obchodnice se smrtí). Pokračování upírské ságy začíná ve chvíli kdy upírka Selene vyhledá krále upírů Markuse (Tony Curran), a doufá, že s ním bude moci smlouvat o život. Dlouholetý spor mezi upíry a vlkodlaky nabírá nových rozměrů, začínají krvelačné hody, boj zapovězené lásky a čas na velkolepou pomstu.
V roce 1995 se zúčastnila s divadelním souborem Thelmy Holtsové britského turné s inscenací Čechovova Racka. Ze vztahu s britským hercem Michaelem Sheenem má dceru Lilly. Její starší nevlastní sestra Samantha Beckinsaleová se rovněž věnuje herectví.
Filmografie:
2006 Underworld: Evolution (Underworld: Evolution) ...Selene
2006 Klik - život na dálkové ovládání (Click) ...Donna Newman
2004 Van Helsing (Van Helsing) ...Anna Valerious
2004 Letec (The Aviator) ...Ava Gardner
2003 Ďáblíci (Tiptoes) ...Carol
2003 Underworld (Underworld) ...Selene
2002 Laurel Canyon (Laurel Canyon) ...Alex
2001 Lásce na stopě (Serendipity) ...Sara Thomas
2001 Pearl Harbor (Pearl Harbor) ...Nurse Lt. Evelyn Johnson
2000 Zlatá číše (Golden Bowl, The) ...Maggie Verver
1999 Brokedown Palace ...Darlene Davis
1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael ...Girl ('Waltz Away Dreaming" video)
1999 Téměř bez šance (Brokendown Palace) ...Darlene Davis
1998 Alenka v zemi za zrcadlem (Alice Through the Looking Glass) ...Alice
1998 Last Days of Disco, The ...Charlotte Pingress
1997 Shooting Fish ...Georgie
1995 Cold Comfort Farm ...Flora Poste
1995 Haunted ...Christina Mariell
1995 Marie-Louise ou la permission ...Marie-Louise
1994 Uncovered ...Julia 1994 Prince of Jutland ...Ethel
1993 Anna Lee: Headcase ...Thea Hahn
1993 Mnoho povyku pro nic (Much Ado About Nothing) ...Hero
1992 Rachel's Dream ...Rachel
1991 One Against the Wind ...Barbe Lindell
1991 Devices and Desires ...Young Alice Mair
Datum narození: 26.07. 1973
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Znamení: Lev
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.