.
.
.
.

...

Lucy Liu

22. května 2008 v 16:50 |  ♠ Marsí
Lucy Liu
Lucy se narodila čínským rodičům, kteří imigrovali do USA z mainlandské číny. Lucy vyrůstala mluvíc dvěma jazyky anglicky a mandarínskou čínštinou. Poté co dokončila střední školu Brooklyn's Stuyvesant, začala studovat na University of Michigan asijské jazyky a kultury, kde také začala studovat herectví, tanec a zpěv. Její první práce pro film byla role číšnice v seriálu "Beverly Hills 90210". Následovalo více větších rolí v několika televizních show, jako role v televizním seriálu "Pearl."
Její největší průlom přišel v roce 1998, když dostala roli Ling Woo v seriálu "Ally McBeal". Nejprve se zůčastnila konkurzu pro roli Nelle Porter do které nakonec obsadili australskou herečku Portia DeRossi. Lucy na producenta Davida E. Kelleyho udělala takový dojem, že speciálně pro ni vytvořil roli Ling Woo. Postava byla zpočátku údajně vytvořena jen na několik dílů, ale její postava byla natolik populární, že se stala pravidelným hereckým členem v tomto seriálu.
Lucy byla vybrána časopisem "Entertainment Weekly" jako jedna z nejvíce sexy žen na televizní obrazovce. K jejím televizním rolím patří ER (srdečný příběh mladé matky jejíž dítě zemře na AIDS), " High Incident," "NYPD Blue," "L.A. Law," THE X-FILES a "Pearl". Ve filmu "Payback" si zahrála po boku Mela Gibsona a film "True Crime" zase režíroval Clint Eastwood (oba 1999).
Ve stejný rok si zahrála také ve významné roli ve filmu "Play It to the Bone". O rok později si zahrála v historické bojové komedii po boku Jackieho Chana ve filmu "Shanghai Noon", kde si zahrála unesenou princeznu, jejíž otec byl císař. V roce 2000 si také zahrála pravděpodobně v její nejvýznamnější roli po boku Drew Barrymore a Cameron Diaz ve filmu Charlieho Andílci "Charlie's Angels".
Filmografie:
2008 Beautiful Asian Brides ...
2007 Code Name: The Cleaner ...Gina
2007 Charlie Chan ...
2007 Watching the Detectives ...Violet
2006 Ugly Betty (Ugly Betty) ...Grace Chin
2006 Nabít a zabít (Lucky Number Slevin) ...Lindsey
2006 Devil to Pay ...
2006 Rise ...Sadie Blake
2006 2006 Asian Excellence Awards ...Winner, Visibility Award
2005 3 Needles ...Jin Ping
2005 Domino (Domino) ...Taryn Miles
2004 Legenda o Mulan 2 (Mulan 2) ...Mei
2004 Game Over ...Raquel Smashenburn
2003 Celebrity Naked Ambition ...
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky (Charlie's Angels: Full Throttle) ...Alex Munday
2003 Kill Bill: ...O-Ren Ishii
2002 Tělo na tělo (Ballistic: Ecks vs. Sever) ...Agent Sever
2002 Cypher ...Rita Foster
2002 Chicago (Chicago) ...Kitty Baxter
2001 Hotel (Hotel) ...Kawika
2001 SSX Tricky ...Elise Riggs
2000 Charlieho andílci (Charlie's Angels) ...Alex Munday
2000 Tenkrát na východě (Shanghai Noon) ...Princess Pei Pei
2000 Charlie's Angels ...Alex Munday
1999 Sexuální praktiky pozemšťanů (Mating Habits of the Earthbound Human, The) ...The Female's Friend (Lydia)
1999 Molly ...Brenda
1999 Pravda zabíjí (True Crime) ...Toy Shop Girl
1999 Futurama (TV seriál) (Futurama) ...sama sebe
1999 Odplata (Payback) ...Pearl
1999 Boxeři (Play It to the Bone) ...Lia
1998 Love Kills ...Kashi
1997 Ally McBealová (Ally McBeal) ...Ling Woo
1997 Za branami pekla (Gridlock'd) ...Cee-Cee
1997 Flypaper ...Dot
1997 City of Industry ...Cathi Rose
1997 Guy ...Woman at newsstand
1996 Jerry Maguire (Jerry Maguire) ...Former Girlfriend
1995 Bang ...Hooker
1993 Protozoa ...Ari
1992 Ban wo zong heng ...Donna
Datum narození: 02.12. 1968
Místo narození: Queens, New York, USA
Znamení: Střelec
 


Komentáře

1 blackwish blackwish | Web | 22. května 2008 v 20:24 | Reagovat

Lucy Liu.. Tak se jmenuje Empuova želvička:) ale říká jí Luikky:)

jo máš u mě diplom:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.